Twitter
Tweets by autohifistudio
Youtube
Pinterest
Blogger

Megtekintett termékek

Gyártók

Traffipaxjelzők jogi helyzete Nagyobb

Traffipaxjelzők jogi helyzete

Egyéb infó

Traffipaxjelzők jogi helyzete

 A 2012. szeptember 1-jétől érvényes új törvényi szabályozás a KRESZ 3.§ (3) a következőket mondja ki: 

„Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide NEM értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát.” 

Ennek értelmében a radar- és lézerdetektorok, valamint a telepített traffipax előrejelzők használata NEM TILTOTT. Ezek a készülékek akár több száz méterrel is előre tudják jelezni a sebességmérő eszközöket, így a jármű vezetőjének lehetősége nyílik arra, hogy időben korrigálja haladási sebességét. A detektorok, előrejelzők semmilyen körülmények között nem akadályozhatják vagy zavarhatják a hatósági ellenőrzést, ezért használatukat a fenti jogszabály nem tiltja.

A VÉDA kapuk előrejelzésének legális és leghatékonyabb módja a GPS-es technológiával rendelkező KIYO GPS800 telepített traffipax előrejelző, a “háromlábú” lézeres sebességmérők (ARH CAM-S1) jelzésében pedig a rendszámtábla keretbe épített lézerdetektorok nyújtanak nagy segítséget.

 

A lézerblokkolók és radardetektorok a fenti kresszmódosítást követően is bent maradhatnak az autóban, birtokolni, felszerelni SZABAD ezeket, ugyanis: 

Magyarországon a 175/2003 (X.28.) kormányrendelet hatályba lépését követően a radardetektorok és a lézerblokkolók NEM tartoznak a „közbiztonságra különösen veszélyes eszközök” kategóriájába!

Vélemények

Írd meg véleményed

Traffipaxjelzők jogi helyzete

Traffipaxjelzők jogi helyzete

2 Hasonló termék: