Twitter
Tweets by autohifistudio
Youtube
Pinterest
Blogger

GY.I.K.

GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyire elég?

  • Plasti Dip spray 400ml: átlagosan 0.6 m2 egyszeri teljes takarással (kb. 2 réteg) történő lefedésére elegendő. Igénybevételtől függően több rétegben javasoljuk felvinni.
  • Plasti Dip folyékony gumi (fémdobozos): átlagos anyagigény 150-200g / m2. Felvihető festéssel mártással, szórással (gépi szórás esetén...

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyire elég?

  • Plasti Dip spray 400ml: átlagosan 0.6 m2 egyszeri teljes takarással (kb. 2 réteg) történő lefedésére elegendő. Igénybevételtől függően több rétegben javasoljuk felvinni.
  • Plasti Dip folyékony gumi (fémdobozos): átlagos anyagigény 150-200g / m2. Felvihető festéssel mártással, szórással (gépi szórás esetén hígítás szükséges!)

Autófelni fújásához mennyi anyagra van szükség? 

A szükséges anyagmennyiség függ a felni méretétől, a küllők számától és hogy a teljes felnit vagy csak az elejét szeretnénk bevonni. Ennek megfelelően 4 db felni bevonásához 3-4 flakon Plasti Dip sprayt, vagy a "Felnifújó szettet" ajánljuk. (Ennek tartalma 4 db 400ml-es spray, 100db maszkolókártya, tisztítókendő - fekete és fehér színben érhető el.) A felniket több rétegben fújja át, így tartósabb lesz és könnyebben lehúzható, eltávolítható marad.

Teljes autó bevonásához mennyi anyag szükséges?

A Plasti Dip folyékony gumibevonat használható autók teljes bevonására, azonban az anyag másként viselkedik mint a festékek így felvitele speciális beállításokat és más eljárást igényel. Mielőtt a teljes autó bevonásának nekiáll mindenképp próbálja ki, hogy a rendelkezésére álló festőrendszer milyen eredményt ad Plasti Dip fújásakor.

Kis vagy közepes autó esetén az anyagigény kb. 6KG (7.2L) Plasti Dip és 4-5L hígító - ez azonban erősen függ az autó méretétől, a szórórendszertől valamint, hogy milyen színt kell átfedni (pl. sötét szín világossal való átfedése több anyagot igényel). A szükséges hígító mennyisége szintén nagyban függ az alkalmazott festőrendszertől, 50-70% között változhat.

Mi a teendő ha a spray nem fúj rendesen?

Előfordul, hogy a spray "köpköd" azaz fújás közben cseppek képződnek. Ez a hibajelenség az alábiakra vezethető vissza:

  • a flakon nem lett megfelelően felrázva. Használat előtt mindig alaposan rázza fel a spray-t!
  • a flakon túlságosan hideg. Az ideális hőmérséklet 18-20 C fok, ha ennél hidegebben fúj melegítse fel a spray-t!
  • anyagmaradék miatt egyenetlen a szórás. Használat után fordítsa fejjel lefelé a spray-t és fújja ki! Igy nem szárad anyag a csőbe vagy a szórófejre.
Bővebben

GY.I.K. Tessék.