Twitter
Tweets by autohifistudio
Youtube
Pinterest
Blogger

Gyártók


Ózonos klímatisztítás, fertőtlenítés

 

Tudod mennyi mindent lélegzel be a klíma miatt????


Az ózongenerátor bármilyen adalékanyag és kemikália nélkül, ózongáz termelésével, a műszerfal megbontása nélkül tudja fertőtleníteni és szagtalanítani az autók klímarendszerét és belső terét.

 

Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos. A makacs, eltüntethetetlennek vélt szagok teljes mentesítése ózontechnológiával. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes friss tavaszi eső illatot.

A gépjárművünk klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, sötét és nehezen hozzáférhető részeit. A gépjármű szellőző ventilátora a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezek a részecskék a belélegezve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.


                                     

                                    Pollenek                  Legionella baktérium            Bacilusok, baktériumok

 

Ezek a betegségek megelőzhetők:

 

Az autó higiéniai tisztításokat évente négyszer ajánlott elvégezned, de kétszer tavasszal és az ősszel mindenképp, mivel akkor indul az influenza szezon.

 

Fertőtlenítés, tisztítás (gombátlanítás):

A baktériumok, gombák számára ideális felület a klíma párologtató felülete, hiszen a klímarendszerben lévő párás, nedves levegő ideális körülményeket biztosít számukra, amely azután a klímarendszeren keresztül a légáram segítségével az utastérbe juthatnak. Ez több esetben allergiás tüneteket – köhögés, könnyezés és tüsszentés -, válthatnak ki.

 

Hogyan is tisztít az ózon (O3):

Az ózonos tisztítás lényege, hogy egy ózongenerátor segítségével rendkívül instabil ózonmolekulákat juttatnak a rendszerbe. Mivel az ózon (O3) felezési ideje nagyon rövid, és minden vágya, hogy újra oxigén lehessen, az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Mivel szinte mindent oxidál, hatékony védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. Hatezerszer hatékonyabb fertőtlenítőszer, mint a klór. További előnye, hogy mivel nem vegyszer, semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban.


Autóklíma tisztítás

Autóklíma tisztítás során a jármű utasterébe helyezzük a nagyteljesítményű ózongenerátort. A gép egy átlagos személyautót képes 15 perc alatt vegyszer nélkül fertőtleníteni, visszamaradó ózon, vagy káros anyag nélkül. A járműklíma tisztítás során nem csak a légkondicionáló berendezés tisztítása történik meg, hanem az egész autó baktérium, és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.

A 15 perces kezelés megfelelő, ha csak a klímatisztítás a cél. Ha az utastérben kellemetlen szag is van, szükséges lehet a 30 perces kezelés.

1_5.jpg

Az ózonos tisztítási eljárásnál a klímarendszer semmiféle megbontására nincs szükség, a baktériumok és gombák elpusztítását az egész autó utasterét betöltő nagykoncentrációjú ózon végzi.
Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő, és oxidáló anyag, ami sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór.
A mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel szemben előfordulhat.
A fertőtlenítés teljesen vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát módon történik, így különböző vegyszerekre érzékenyek, allergiások, kisgyermekesek, gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára különösen ajánlott. Nem kell tartani a tisztítószerekben előforduló olyan anyagoktól, melyekről sokszor csak évekkel később derül ki káros hatásuk. A klíma tisztítása során felhasznált ózont a gép a folyamat végén visszaalakítja oxigénné, így a tisztított jármű azonnal használatba vehető. Az ózonos klímatisztítás egy megbízható, rendkívül hatékony és gyors módszer az utastér és a klímaberendezés együttes tisztítására, melyet legalább évente egyszer javasolt elvégeztetni.

Épületekben is kiválóan alkalmazható az ózonos eljárás.

Az ózonkezelő készülék gyakori felhasználási területei (a teljesség igénye nélkül):

 • Klímafertőtlenítés: az ózon a mélyre hatol és teljesen kiírtja a klímákban a bűzt okozó baktériumokat. Sokkal hatékonyabb klímafertőtlenítő, mint bármelyik vegyszer, pl gépjármű klímák fertőtlenítésére is alkalmas.
 • Hűtőházak, élelmiszerraktárak fertőtlenítése: az ózon megakadályozza a baktériumok, vírusok elszaporodását.
 • Pincék, dohos, penészes gombás helyiségek karbantartása: Az ózon kezelő készülék eltünteti a kellemetlen szagokat, megszünteti a penészt, elpusztítja a gombás fertőzéseket.
 • Éttermek, hotelek, boltok fertőtlenítése: az ózon kezelő készülék könnyen elbánik a sütéssel, főzéssel járó kellemetlen szagokkal, megszűnteti a vizesedés, a tűzeset okozta erős szagokat is. Azokat csírájában elfojtja.
 • Állat telepek fertőtlenítése: az ózon jelentősen csökkenti, az állatok által okozott erős szagokat, fertőzéseket.
 • Kórházak, rendelők, műtők, laborok fertőtlenítése: az ózon lebontja a vírusokat és a baktériumokat. Sterilizáló hatása kiemelkedően magas.
 • Takarító, tisztító üzemek: fertőtleníti a ruhaneműket és a textilárukat is.
 • Lakások, családi házak – otthoni felhasználás: dohányzás, tűzeset utáni szagtalanítás, fertőtlenítés
 • Tűzeset, beázás után szagtalanítás, fertőtlenítés

Kiválóan használható az alábbi esetekben:

 • tűz
 • beázás
 • penészedés
 • dohányfüst

GYAKORI KÉRDÉSEK

 

Miért jobb, mint a hagyományos klímatisztítás?

Az ózon gáz természetes tisztító, szagtalanító és fertőtlenítő erejét kihasználva a klímarendszer megbontása és erős vegyszerek használata nélkül tisztítjuk és fertőtlenítjük a klímarendszert, valamint szagtalanítjuk a járműbelsőt úgy, hogy a végeredmény kellemes esőillat és a higiénia érzése lesz.

Milyen gyakran érdemes ózonnal tisztítani?

Az ózonos kezelés nem csak a klímarendszerben lévő gombák és baktériumok ellen hatásos, hanem a normál közlekedés során az utastérbe jutó és ott lerakódó szennyeződések, koromrészecskék, vírusok és baktériumok ellen is, de nem elegendő csak a klímaszezon előtt elvégezni a tisztítást, ugyanis a szennyeződések, vírusok és baktériumok az év minden napján jelen vannak!

Javasoljuk az évenkénti 4 kezelést, évszakonkénti bontásban, de a tavaszi klímaszezont és a téli „fűtés szezont” semmiképpen ne hagyjuk ki!

Nem káros az emberi szervezetre?

Nagy mennyiségű ózon belégzése káros lehet, így a kezelés alatt ne tartózkodjon a járműben! A kibocsátott ózon molekulák körülbelül 30 perc alatt teljesen visszaalakulnak ártalmatlan oxigén molekulákká, így a kezelés utáni szellőztetést követően semmilyen káros anyag, vegyszer és adalékanyag nem marad a járműben.

Kell egy ilyen gép nekem

 

ÁRAINK:

Autó beltér 15 perces tisztítása. (autóklíma tisztítás):  5.000 Ft.

Autó beltér 30 perces tisztítása. (szagok mentesítése): 5.000 Ft. AKCIÓ!!!smiley-smile.gif


20 m2-ig épület fertőtlenítés: 10.000 Ft.

50 m2-ig épület fertőtlenítés: 20.000 Ft.

150 m2-ig épület fertőtlenítés: 30.000 Ft.