Twitter
Tweets by autohifistudio
Youtube
Pinterest
Blogger

Kategóriák

Gyártók

Mi is az a SPRINT BOOSTER?   


A SPRINT BOOSTER egy olyan utólagosan beszerelhető gázpedáltuning, amely jelentősen megnöveli a vezetés élményét azáltal, hogy csökkenti az elektromos gázpedál reakcióidejét.

Sprint Booster

Az én autómba is lehet SPRINT BOOSTER-t szerelni?

IGEN, amennyiben az Ön autója elektromos gázpedállal szerelt. Több, mint 100 különböző autótípushoz elérhető a termék. Manuális és automata váltóval szerelt gépjárművekhez egyaránt tudunk SPRINT BOOSTER-t ajánlani.

Amit a termékről tudni érdemes: A SPRINT BOOSTER ÚJ AUTÓKBA IS BESZERELHETŐ, HISZEN AZ AUTÓ GYÁRI GARANCIÁJA MEGMARAD! Hogyan lehet ez? A SPRINT BOOSTER e- minősítéssel (e24031712) és TÜV engedéllyel rendelkezik!

A SPRINT BOOSTER nem avatkozik közbe és nem is változtat meg semmiféle paramétert az autó elektronikai rendszerében! Ilyenek például az ABS, CAN-BUS, ECU

A termék 3 állású kapcsolóval van szerelve, mely fokozatok a következők: Kikapcsolt állapot (gyári értékek) Program I Komfort fokozat (közepes érzékenység) Program II SPORT fokozat (magas érzékenység) Program választható járó motor esetén is, azonban biztonságtechnikai okokból kifolyólag csak felengedett gázpedálnál szabad programot váltani, hiszen szó szerint megugrik az autó a SPRINT BOOSTER bekapcsolásakor. Ez forgalomban veszélyforrást jelenthet.

Sprint Booster display

Fontos tudni azt, hogy a SPRINT BOOSTER használata nem jár fogyasztásnövekedéssel, hiszen nem a befecskendezésbe avatkozik bele! Ha valaki mégis fogyasztásnövekedést tapasztalna, akkor annak oka csakis az agresszívabb vezetési stílusnak köszönhető. Nem kell annyira nyomni a gázpedált, mint a gyári beállításokkal, hiszen a pedál hamarabb reagál.

 

A SPRINT BOOSTER-t ingyenesen kipróbálhatja.  Néhány szó a működésről: A SPRINT BOOSTER nem egy egyszerű, változtatható értékű ellenállás (potenciométer), sokkal több annál!

 A következő diagram ezt a folyamatot mutatja be:

SPRINT BOOSTER gázpedál tuning működési diagrammja!

A gázpedáltól érkező jeleket felfogja, majd módosítva küldi tovább az ETC (Electronic Throttle Control) felé, ami a gázpedál állása alapján ad parancsot az ECU-nak (Electronic Control Unit). A következő diagram ezt a folyamatot mutatja be: Néhány szó a beszerelésről: A SPRINT BOOSTER gyári csatlakozóval van szerelve, így a gyári alkatrészek károsítása nélkül szerelhető be, illetve távolítható el az autó esetleges eladása esetén.

Egyszerűen, a gyári csatlakozópárok közé kell beiktatni a készüléket. Figyeljünk arra, hogy kattanásig toljuk a csatlakozópárokat a tökéletes érintkezés érdekében.

Egy kis érdekesség: A SPRINT BOOSTER 2009-ben a világ talán legnagyobb autós rendezvényének, a Las Vegas-i SEMA Show-nak egyik díjazott termékévé vált! Valljuk be őszintén ezek után senkinek sincs oka kételkedni a termék kiemelkedő hatásfokában.

Vélemények:

BMW 320D automata – Tóth Dániel

 bmw sprint booster

A SPRINT BOOSTER használata előtt főleg az alsó tartományban nem volt fürge az autó. Mióta használom a terméket az autó gyorsulása sokkal dinamikusabb. Akár 1-1,5 másodperccel javulhat a gyorsulás 0-100km/h-ra. Érzésre mintha erősebb, robbanékonyabb lenne az autó, ami automata váltónál nem hátrány.


Mercedes ML 320 – Pécsi László

mercedes sprint booster 

A SPRINT BOOSTER beszerelése után jelentősen növekedett az autóm teljesítmény érzete. A gyorsulás is alátámasztotta a tapasztalataimat, mert autóm jóval dinamikusabb lett. A vezetés élménye megsokszorozódott.


Volkswagen Polo 1.4 – Dani Kitti

VW sprint booster 

Szeretek dinamikusan közlekedni, amiben eddig sajnos nem mindig volt társam a VW Polom. A gázpedáltuning beszerelése után, mintha kicserélték volna az autóm. Főként városban használom, és még mindig mosolyt csal az arcomra gyorsításkor.

 

Gyakori Kérdések

Eladom a SPRINT BOOSTER-rel szerelt autómat. Ez a SPRINT BOOSTER kompatibilis lesz az új autómmal is?

Nem egyetlen típusú SPRINT BOOSTER való az összes autóhoz. Sok különböző cikkszámú eszközt kellett kifejlesztenünk az egyes autótípusok számára, bár van olyan eset, amikor két különböző típushoz ugyanazt a cikkszámú SPRINT BOOSTER-t használhatjuk. Kérjük keresse a hivatalos forgalmazót az új autóval való kompatibilitás ügyében.


A járművem ECU-ja újra lett programozva. A SPRINT BOOSTER helyesen működik a tuningolt járművekben is?

A SPRINT BOOSTER kompatibilis a chiptuning-gal ellátott járművekkel is, mivel nem befolyásolja a jármű üzemanyag-befecskendezési rendszerét.


SPRINT BOOSTER-t tervezek venni. Van-e lehetőség vásárlás előtt kipróbálni a terméket?

Természetesen igen. Kérjük keresse a hivatalos forgalmazót, a tesztvezetés egyeztetése ügyében.


Használhatom a SPRINT BOOSTER-t a műszerfali kapcsoló nélkül?

Természetesen igen. A SPRINT BOOSTER alapból a legdinamikusabb vezetési élményt nyújtó programra van beállítva, tehát nincs szükség beszereléskor a kapcsolót is csatlakoztatni.


Van lehetőség kiválasztani egy módot, és utána lecsatlakoztatni a kapcsolót?

A vezető beállíthatja a kívánt programot, majd lecsatlakoztathatja a kapcsolót, mivel a SPRINT BOOSTER megjegyzi az utolsó beállítást.


Használhatom a kapcsolót vezetés közben is, okoz-e valamilyen kárt a motorban?

Igen, a vezető bármikor programot válthat, még vezetés közben is, nem fog kárt okozni a motorban. Azonban javasolt ezeket a váltásokat, úgy végrehajtani, hogy a pedál ne legyen lenyomva, mivel az autó viselkedése azonnal megváltozik, amely balesetveszélyt jelenthet!


Növekszik-e az autóm teljesítménye a SPRINT BOOSTER használata mellett?

Érzetre a SPRINT BOOSTER körülbelül 30%-kal emeli az autó teljesítményét, de valójában nem növekszik a teljesítmény.


Növekszik-e az autóm nyomatéka a SPRINT BOOSTER használata mellett?

Sokkal nyomatékosabb lesz az autó a SPRINT BOOSTER használatával, eredményesebben használja ki az autó a benne rejlő nyomaték tartalékokat.


Volt-e a SPRINT BOOSTER tesztelve bármely nemzetközi minősítő intézet által?

A SPRINT BOOSTER sikeresen átment a TÜV vizsgálaton (TÜV SÜD Automotive) és European Conformity típusú bejegyzéssel is rendelkezik (EC-engedélyszám: e24031712) ahogy azt a 72/245/EEC direktíva és annak legutóbbi kiegészítése (2006/28/EC) előírja. Az EC-engedélyszám minden terméken fel van tüntetve.


Szabadalmaztatva van a SPRINT BOOSTER?

A SPRINT BOOSTER egy viszonylag új termék. Ez az első olyan eszköz, amely a gázpedálból érkező elektronikus jeleket módosítja a gyorsulás dinamikájának javítására az elektronikus vezérlésű járműveknél. Ez a szabvány be van jegyezve az OBI-nál (a görög szabadalmi hivatal) a GR1005429-es számon és a PCT-nél (Európai Uniós szabadalmi hivatal) a WO2007066155-ös számon.